De denker plaatje

Mijn meningen - opvattingen -

 

Afkeer gezeik Sebastiaanbrug etc.                                                              Laatste update 2016Contact :

Martin van Leeuwen
Kloosterkade - Delft
mvleeuwendelft@gmail.com

Ik werd al veel langer geleden een beetje moe van  het gezeik om velerlei dingen zoals o.a. de aanleg van een nieuwe Sebastiaansbrug. Schijnbaar moet deze ivm zwakte vervangen worden waarna meteen een verandering in hoogte/ breedte kan worden bewerkstelligd! Een verbetering voor zowel het scheepvaartverkeer als voor het verkeer dat er overheen moet. Buurt-/belangenverenigingen (TU-Noord) schijnen tegenwoordig een zeer grote vinger in de pap te hebben. Dit nadat je toch via het stembiljet gekozen hebt voor jouw vertegenwoordiging in de gemeenteraad. Bezwaren als geluidsoverlast, stadsgezicht enz, enz. Huizen staan er nauwelijks in deze omgeving of zijn later aangepast gebouwd zodat de geluidsoverlast een argument van niets is. Over het stadsgezicht zal iedereen zijn mening hebben. Ik zie ook liever de Waterslootsche Poort -  bij de Binnenwatersloot - herbouwd worden als entree naar onze binnenstad! Sommige dingen zijn echter noodzakelijk en moet je dan maar op de koop toe nemen. Het wordt eindelijk wel eens tijd dat die nieuwe brug er komt. De tramlijn naar de TU wijk wacht al lang genoeg op een eerste rit. Ikzelf vraag me af of een tunnel niet een betere oplossing was geweest? Misschien zelfs wel vanaf de Zuidwal naar de Vredeskerk. Een stuk duurder? Geen idee! Wel beter!
Verder heb ik mij vreselijk geergerd aan de bewoners van de flats aan het Zuidplantsoen. Die waren en zijn nog steeds fel tegel het parkeren van toeristenbussen op het parkeerterreintje 100 meter verderop. Natuurlijk want dan rijdt er verkeer door je straat. Ik fiets daar bijna dagelijks en heb nog nooit enige overlast kunnen ontdekken. Het aantal bussen heb ik nog nooit hoger gezien dan 4 - 5 .Waar gaan die protesten over?

Kortom. De gedachte van de belangenverenigingen : Alles is goed, doe wat en waar je maar wilt maar "Not in my backyard"

Stuur gerust uw reactie/commentaar naar nevenstaand emailadres!