Mijn leven in de Wippolder
- Toen -

 

Uw verhaal       -       reacties
Contact :

Martin van Leeuwen
Kloosterkade - Delft
Mobiel : 06 1292 4098
mvleeuwendelft@gmail.com


Op deze pagina worden alleen de korte reacties van derden op deze website weergegeven. In de navigatiebalk kunt u de door deze personen ingezonden verhalen / anekdotes met eventuele foto's selecteren.
Ik denk dat de verhalen van derden deze site behoorlijk verlevendigen!

Schroom dus niet en stuur ook uw opmerkingen, reacties, ideen en foto's. Bedankt alvast!

21: -  10 november 2014

Op deze dag heb ik telefonisch contact gehad mer Arie de Graaf uit de Colgnystraat. Een leuk gesprek waarin Arie aangaf op deze manier misschien weer in contact te kunnen komen met oude vrienden en bekenden uit de buurt. Hij heeft beloofd mij een fotootje uit zijn jeugd te zullen sturen!
Zie voor zijn persoonlijke gegevens de pagina PERSONALIA!

Arie,

Ik kan mij jou herinneren van de Colignystraat en van de voetbalvereniging! Een vrolijk manneke waarmee we veel gelachen hebben en plezier gemaakt! Leuk dat je je nog vele jongens kunt herinneren en vooral bijzonder dat je nog weet dat de eerste pupillenwedstrijd gespeeld werd bij DVC. Met Willem Staak en "ome" Jan Heijink als leiders waarschijnlijk. 
Ik hoop dat je naast een fotootje van jezelf wat leuke verhalen of anekdotes weet op te hoesten! Ik zal je dan toevoegen aan de lijst met namen in de navigatiebalk!
Bedankt al vast!
       
        Martin

18: -  7 en 8  februari 2014

Beste Martin,

Al Googelend op Carel Fabritiusschool -waar ik dus heb opgezeten-  kwam ik op jouw pagina terecht. Bij jouw naam gaat er bij mij helaas geen lichtje branden. Maar ik kan me ook herinneren dat er niet zoveel kontakten waren in die tijd tussen kinderen van de Keurenaer- en Carel Fabritiusschool
Ik ben van april 1947 en woonde toen aan de andere kant van de Kon. Emmalaan, recht tegenover de fam. Vermeulen.
........................................ Zie verder de persoonlijke pagina!

Lody Sonneveld

Lody,

Wat een leuke verhalen heb jij mij de afgelopen dagen gestuurd. Ik heb dan ook een eigen pagina voor je gemaakt!
Bedankt!
       
        Martin


17: -  17 januari 2014

Onderstaande mail ontvangen van mijn andere nicht:

Hallo Martin,

Wat leuk om jouw verhalen te lezen. Ik heb de site van Cok gekregen.Hier gaat alles goed. Wij zijn net klaar met opknappen van ons huis. Ook wij zijn gepensioneerd maar zitten gelukkig niet stil! We wonen nog steeds erg naar ons zin in Friesland. Is net of je op vakantie bent. Zo lekker rustig!  Rob is hier eens geweest. Dat was leuk. Wij hebben 4 kleinkinderen: Remon 16 jaar en Erwin 24 jaar. Dat zijn de zonen van Claudia en Bert. Verder Jeroen 25 jaar en Rianne 19 jaar. Dat zijn de kinderen van Yvonne  en Henk. Jeroen woont samen en Erwin ook, dus die zijn de deur uit nu. Zo ben je weer op de hoogte van ons reilen en zeilen in Friesland. Ik blijf je verhalen volgen!
Groetjes daar aan de rest van je nicht uit Friesland.

                Han & Ton

Han,

Wat verrassend iets uit het hoge noorden te vernemen. Leuk dat Cok de site heeft doorgegeven.
Misschien weet ook jij de nodige sappige verhalen of leuke herinneringen betreffende ons leven in Katwijk te voorschijn te toveren! Ik hoor en plaats ze graag!
Groetjes aan jou en Ton!
       
        Martin

  

16: -  16 januari 2014

Op deze dag ontving ik onderstaande mail van mijn nicht Cok!

Hallo Mart,

Ik werd door iemand gewezen op jou verhaal bij vs Wippolder (Sjaan Esschoten).
Mijn complimenten! Wat heb je dat leuk gedaan. Ik heb er van genoten en had gelijk jou email adres. Vandaar even dit berichtje. Heb het nog niet helemaal gelezen maar vind  het nu al erg leuk. Hoe gaat het verder met jullie allemaal?
Hier gaat alles prima en je weet het h "Oude liefde roest niet!"  -:) haha!

Groetjes Cok

Cok,

Leuk dat je de site gevonden hebt want jij komt er ook (meerdere malen) in voor zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt! Ik ga vooral het verhaal over Katwijk snel oppakken en uitbreiden. Ik hoop dat jij ook wat leuke verhaaltjes over Katwijk of uit Delft weet op te rakelen!
Bedankt!
       
        Je oude(re) ........... "vakantievriendje"

15: -  2 augustus 2013

Hallo Martin,
 
Hierbij mijn "definitieve" Wippolder winkel bijdrage.
Er zijn er nog een paar waarbij vraagtekens staan, de naam van de betreffende winkelier wilde mij niet te binnen schieten.
Misschien zijn er anderen waarbij een lampje gaat branden of hebben zij misschien wel verbeteringen/aanvullingen, o.i.d.
Dat het er zoveel zijn had ik niet vermoed.
Succes verder met de website,
 
vriendelijke groet, Aad

Aad,

Wat een geweldige lijst. Ik heb ook nooit beseft dat er zoveel winkels in de Wippolder waren. Ik ga mijn overzicht snal aanpassen/aanvullen.
Hartstikke bedankt voor je bijdrage!

 

14: -  2 augustus 2013

Na thuiskomst van een heerlijke kampeervakantie in Normandie en Bretagne onderstaande email gevonden

Beste Martin,

Wat leuk dat je deze site begonnen bent. Ik had mijn eigen naam ingetypt op Google, voor het eerst van mijn leven, en kwam op een site van een andere Joop van Baarle. Waar ik een foto van mezelf vond i.v.m de Jan Vermeerschool. Vervolgens zag ik iets over de Keurenaerschool. Iedereen vraagt zich wel eens af, wat er van personen uit zijn vroege leven geworden is. Nou, jouw initiatief heeft oude deurtjes geopend in mijn hoofd. Ik blijf je volgen en misschien kan ik ook wel eens een bijdrage leveren.

Joop van Baarle, Ernst Casimirstraat 2 -------- nu  Ypenburg, Den Haag

Met vriendelijke groeten,   Joop van Baarle

Joop,

Geweldig dat juist jij mij gevonden hebt. Op de lagere school waren we echte vriendjes. Wat kon jij toen al geweldig tekenen. Ik hoop dat je wat verhaaltjes uit die tijd uit je brein tevoorschijn weet en wilt toveren! We gaan snel een keer lunchen in Delft!

13: - 18 mei 2013

Op deze zaterdag werd ik op de antiekmarkt in Delft aangesproken door Bert v/d Linden. 
Bert wist mij diverse nieuwtjes te vertellen voor mijn mijn website. De visboer op de Kloosterkade heette Brinkman en had als bijnaam "De Schorre". Dit vanwege zijn stemgeluid!  Verder wist hij te vertellen dat zij vroeger altijd snoep kochten bij "blinde" Wim van Zon in zijn borstelwinkel. Zij betaalden dan om blinde Wim uit te proberen met een stuiver ipv met een kwartje. Wim stond dan wat te voelen aan het muntje en antwoordde steevast. ""Neee jongens, dit is niet goed, doe maar een ander muntje"Hetgeen dan uiteraard gebeurde. Wim was dan wel visueel gehandicapt maar bezat toch andere mogelijkheden om de schavuiten te corrigeren!
Bert beloofde nog andere stukjes aan te zllen leveren!

Bert, bedankt voor de bijdrage. Ik hoop dat er nog vele anekdotes volgen!

 

12: - 12 mei 2013

Hallo Martin,

Tot je spreekt, Wim van der Vlist.
Eerst even zeggen dat ik je site een fantastisch initiatief vind, en daarna even aan je uitleggen wie ik ben.
Geboren op de Nassaulaan 77 , op 27 juli 1946. Daar heb ik gewoond tot aan m'n diensttijd.
Na wat omzwervingen, via 3 jaar Italie en 4 jaar Amsterdam, woon ik nu vanaf 1974 in het bruisende Veenendaal. Ik ben sinds 1970 getrouwd met Ingrid, Amsterdamse, en we hebben 2 zonen van 43 en 36 jaar oud. Kort geleden ontmoette ik Hans Peter Kalis, die mij op je site attent maakte. Ik vermoed dat mijn aanwezigheid in de wippolder minder opviel om uiteenlopende redenen. Voor jongetjes van pakweg tussen de 6 en 12 jaar beperkt zich het speelterritorium tot hooguit een paar straten. In mijn geval betrof dat de Colignystraat, Nassaulaan en St Aldegondestraat. Niet dat jouw biotoop, Emmalaan, Schoenmakerstraat en Kloosterkade mij onbekend zijn, integendeel! Want, richting "slootje tutten ",kwam ik hier doorheen. Jongens waar ik veel mee optrok waren, Hans Peter Kalis, Polle Eduart, Jan Stoelinga.
(even tussen haakjes, al tikkende komt er weer zoveel boven dat ik me voorneem deze mail slechts als intro te beschouwen voor nog veel meer weetjes )
Polle en ik besloten - zoals zoveel jongens destijds - op gitaarles te gaan. Lekker dicht bij op de Nassaulaan bij meneer vd Berg. Polle had zijn ambities duidelijker in beeld dan ik. Hij besloot na 1 les het voor gezien te houden en achteraf terecht. Meneer vd Berg gaf namelijk klassiek gitaarles. Polle vluchtte naar Bob Kerkhof in de Breestraat. Vermoedelijk het begin van zijn succesvolle carriere.
Volgen nu zomaar wat weetjes:
Uiterst rechts op de TH tour de France foto, dat ben ik.
De in jouw tekst voorkomende van Peppen heeft als voornaam Sjaak. De groentewinkel, hoek Aldegondestr. Bossschastraat was niet Koot, maar Boon. Toen ik het stuk van meneer Kunz las, hoek Nassaulaan / Aldegondestraat was in mijn jeugd ook kruidenier Kunz. Na het schaatsen, patatje van 15 of 25 cent bij Kees Beaart, met in de jukebox mijn favoriet Mary-Lou van Ricky Nelson. Voor op dit moment nog 1 vraagje, is mevrouw Lemair familie van de Lemairs van het Rietveld ? Als jongen van 15 was ik kortstondig "kalververliefd "op Cockie, later van mij ingepikt door Hans Berghuis uit de Colignystraat. De oudere broer van Bart. By the way, schiet me nog 1 naam te binnen, op het andere hoekje van groenteboer Boon zat kruidenier Eigenraam. Groet en tot binnenkort,
Wim van der Vlist

Op 16 mei 2013 meldde Wim zich opnieuw!

Op het kruispunt van de levensgevaarlijke oud en nieuw vuren, zat Boon op de ene hoek en kruidenier Eigenraam op de andere hoek, echter, enkele jaren later kwam hier een verfwinkel in( Nieuwenhuis?)
Nu ik toch weer zit te tikken, nog een paar weetjes.  Mijn school was de Cornelis Musius, katholiek. later heb ik de St.Paulus mulo gedaan, ook katholiek. Dat is misschien ook een reden dat ik niet in het brandpunt verkeerde. In mijn klas zaten: Steef Feyten, Peter vd Heuvel, Harry Gillemans, Sjaak van Peppen en Hans Lemmers. Nog even het complete rijtje winkels op de Nassaulaan. Op de hoek vd Meer en Schoep, VeGe(ook van Kees Beaart), Gillemans slagerij, de Gruyter, groenteboer Karssen, en dan de Prins Maurits school.
Groet,Wim

P.s.  Ik vind deze website zo leuk, schiet me meer te binnen dan meld ik me onverwijld!

Wim,

Wat een geweldige aanvulling lever jij mij weer toe! Ik ga diverse gegevens weer snel verwerken in mijn stukjes. Nagenoeg met alles van hetgeen je vermeld ben ik zeker accoord, behalve de naam Sjaak van Peppen! Ik denk aan Arno, Arnold? Verder scheen iedereen mijn nichtje Cock Lemaire leuk te vinden. Zelfs ik maar helaas...familie. Dat kan niet!
Ook ik heb met Polle op gitaarles gezeten bij Bob Kerkhof maar bij Bob thuis in de van Kinschotstraat... of Sasboutstraat?  Een geweldige man die geweldig kon spelen en inspireren! Hij is mij altijd bij gebleven. Of hij nog leeft weet ik niet. Vooral het nummer: Wij zijn van de h.....sexuelen.... Wij hebben str.... aan onze ste....  zal ik nooit vergeten. Dat maakte wel indruk op je  als ventje van 15 of 16 jaar!
Ik ga ook jou gegevens invullen onder Personalia. Ik hoop nog vaker van je te horen!
Bedankt!


11: - 1 mei 2013

's Avonds bij thuiskomst een email ontvangen van Hanny Godefoy. Een schoolvriendinnetje van de HBS die momenteel op Curacao woont. Hanny wist mij leuke dingen te vertellen en weer wat namen toe te leveren. Ik kom daar nog op terug, ik heb het even druk!

 


10: - 29 maart 2013

Op deze dag heb ik 's Avonds met mijn vrouw en met Bert Heilbron en zijn vrouw in de kroeg ( Plan B) gezeten om gegevens uit te wisselen over onze jeugd. We hebben het lang vol gehouden zodat ik de komende dagen genoeg leuke stof heb om neer te pennen. Ik denk zelfs dat ik voor Bert maar een eigen pagina introduceer. Bij deze: Berts verhaal


9: - 16 maart 2013

Hi Martin,

Met veel plezier heb ik je verhalen gelezen. Ondanks dat ik (een stuk) jonger ben (haha) is het voor mij ook heel herkenbaar.
Wat ik mij nog sterk herinner, en volgens mij was jij toen onze trainer, is de ontploffing van de Lijmfabriek. Wij waren toen aan het trainen aan de Oude Laan en ik schrok me echt helemaal ongans van de klap en dacht in eerste instantie dat de bliksem insloeg maar het was een heldere dag dus dat kon helemaal niet. Ook de disco avonden die jij samen met Lenie bij de club organiseerde staan mij nog helder voor de geest. Ik heb echt een leuke tijd gehad bij de sv Wippolder (en gelukkig nog steeds) en hoop je snel weer eens tegen het lijf te lopen.

Veel succes met je website, ik houd 'm in de gaten.

Mvrgr, Peter Rothfusz

Peter,

Hartstikke leuk van jou een berichtje te ontvangen. Jij moet genoeg weten uit de Wippolder van vroeger. Het gebeuren bij de Lijmfabriek zal ik nog beschrijven. De evenementen op s.v.Wippolder hebben bij ons ook nog een warm plekje maar vallen buiten het bestek van deze website. Ik wil het verhaal op ongeveer mijn 20e stoppen.

8: - 9 maart 2013

Op deze dag werd ik gemaild door Hans Peter Kalis, een jeugdvriend die ik lang niet gezien heb maar altijd een warm plekje heeft ingenomen. Hans mailde o.a. onderstaand bericht:

Beste Martin,

Wat een leuk initiatief. De herinneringen die jij ophaalt kan ik mij ook nog goed voor de geest halen. Zoals je misschien gehoord hebt, ben ik al een lange tijd weg uit Delft.
Ik ben in 1966 getrouwd met Renske Wardenaar uit de Engelsestraat en dat zijn wij nog steeds! In 1969 zijn wij verhuisd naar Kampen waar ik een baan met een woning had gevonden. Voordien woonden wij vanwege de woningnood in bij mijn moeder. Hier hebben wij 6 jaar gewoond. Ik had een andere baan gevonden in Driebergen zodat wij ons aldaar - in IJsselstein - zijn gaan vestigen. Hier wonen wij nu 38 jaar. Ik heb 41 jaar in de horeca gewerkt. De eerste 10 jaar als chef de parti, daarna 31 jaar als chef de cuisine. In 2003 heb ik op 57 jarige leeftijd van de VUT regeling gebruik gemaakt en ben nu 2 jaar met pensioen.
Ik heb 2 dochters en 2 kleindochters. 
Ik ben nu ook wat herinneringen bij elkaar aan het sprokkelen. Ik zal die t.z.t. toezenden ter aanvulling van je website.
Heel veel succes met een vriendelijke groet,

Hans-Peter Kalis

Hans-Peter,

Wat leuk dat jij mij mailt. Ik hoop dat je je belofte waar maakt en dat ik kan wachten op smakelijke aanvullingen.  Ik hoor graag  van jou!
Bedankt!

     Martin

7: - 6 maart 2013

Hoi Martin,

Wat een ontzettende leuke site!

Ik ben in de Colignystraat geboren, heb daar 22 jaar gewoont, vervolgens 10 jaar naar de Vrijenbandselaan verhuisd, maar  woon nu alweer bijna 31 jaar op de Kon.Emmalaan, dus een Wippoldenaar in hart en nieren.
Ik heb de mail van Martin Morrees ontvangen, en heb hem ook naar mijn broer Hans Peter Kalis gestuurd, die overigens al jaren niet meer in Delft woont.

Ik wens je heel veel succes met de site, en ga er lekker van genieten(jeugdsentiment)Vriendelijke groeten, Marijke Tetteroo-Kalis

Marijke,

Hartstikke bedankt voor je email. Ik hoop dat je een bijdrage kunt leveren in verhalen of foto's!
Verder hoop ik dat je Hans Peter en Martin Morees even opstookt om ook te reageren!
Ik hoor nog van je

6:  - 25 februari 2013

's Avonds werd ik gebeld door Nico de Knegt uit 's Gravenzande. Nico had vroeger in de Colignystraat gewoond en is daar opgegroeid. Zijn vader was bij de politie. Hij viste altijd met Arie de Graaf. Verder kende hij uiteraard Polle Eduard(speelde hij gitaar mee op de slaapkamer), Hans Peter Kalis en vele anderen. Genoeg gespreksstof! Wij hebben een ontmoeting afgesproken om gegevens en heel veel foto's uit te wisselen!

Nico, ik ben benieuwd. Bijzonder dat ik jouw vader kon. Die was n.l. familie van mijn helaas overleden schoonzus Lenie Rijnsburger.
Nico alvast bedankt. To snel!

5:  - 25 februari 2013

Ik werd gebeld door mevrouw Kortekaas - Koster uit Rotterdam. Zij vertelde mij dat zij vroeger gewoond had in de Lipkenstraat hetgeen ik leuk vond want van dat stuk Wippolder weet ik niets af.
Zij wist zich diverse winkels in de buurt te herinneren. Op de hoek van de Fred. Hendrikstraat de DEKO, een winkel voor huishoudelijke artikelen. Enige panden verder was v/d Meer&Schoep de bakker. Op de hoek van de Lipkenstraat-Delfgauwseweg was een kapper waarvan de naam onbekend bleef. Verder bevonden zich op de Delfgauwseweg Beute de snoepzaak - de man kwam altijd onmiddelijk met zijn stok naar buiten- , Viszaak Neptunus?, een sigarenzaak, een slager en Jamin. Om de hoek op de kopse kant van de Delfgauwseweg bevond zich een groentehal!
Mevrouw Kortekaas vertelde verder dat zij altijd voorbij de Kerk op hoek Julianalaan/Nassaulaan ging spelen. Daar hield namelijk de bebouwing op en kon je je geweldig uitleven. De Cohen Stuartstraat en de professorwoningen op de Nassaulaan stonden er toen nog niet. Ook de Amalia van Solmslaan moest nog worden gebouwd!

Mevrouw Kortekaas bedankt voor het telefoontje! Jammer dat u geen PC bezit zodat u zelfs de website niet kunt bekijken.

4: 25 februari 2013

Beste Martin van Leeuwen,

In het AD van vanochtend las ik uw oproepje over de Wippolder. Mijn naam is Jaap Kunz (echte Delftse naam, nietwaar?) en ik woon in Rotterdam. Ik ben echter in de Wippolder geboren.Nassaulaan nr. 50.
In dat pand huist tegenwoordig een wasserij, heb ik geconstateerd, en eerder een groentewinkel,  maar mijn vader,  Adrianus Kunz, heeft in dat pand van 21 aug. 1926 tot 13 april 1934 een Manufacturenwinkel gehad. Ik ben daar op 26 dec. 1933 geboren dus ik heb er maar bijna 4 maanden gewoond. Ik weet daar verder natuurlijk niets meer van hoewel ik van mijn oudere broers en zussen wel verhalen over heb gehoord.
Wellicht weet u dat er in Delft  een tijdschrift wordt uitgegeven  getiteld "DELF". Ik geloof dat het per  kwartaal verschijnt.In het nummer van zomer 2012 (?) staat een artikel over die winkel met een foto ervan. Ik had die foto met een aantal andere dokumenten geschonken aan het Gemeente Archief Delft en mevrouw Annika Hendriksen van het archief heeft daar een artikeltje over geschreven. Ik dacht dat u ook wel gentersseerd zou zijn in een foto en die zend ik u hierbij. De tweede foto is ook een foto van de Nassaulaan met de winkel van mijn vader op de hoek en daarnaast zie je nog dat de Mauritsschool in aanbouw is. Jammer dat ik geen andere foto heb van die school in aanbouw want mijn vader, die eigenlijk van beroep timmerman was, is nog betrokken geweest bij de oprichting en de bouw van die school. Na de opening is hij nog heel lang bestuurslid geweest.In de entree van de school hangt nog een koperen plaquette met de namen van de oprichters. Mijn vader's naam prijkt daar ook op. Ook is hij zo'n beetje congierge geweest en deed hij er onderhoudsklussen. In de winter stookte hij daar ook de kachels; ieder lokaal had toen nog een aparte kolenkachel.
Verder stuur ik u een foto van een winkelpand in de Simonssstraat nr 49, een hoekpand waar mijn vader begonnen is met de winkelen. Deze winkel was eerst van mijn opa, Willem van Beukelen, de vader van mijn moeder,die er een zuivelhandel dreef, boter, kaas en eieren etc. In 1921 schijnt ons gezin daar ingetrokken te zijn en heeft hij daar eerst een waterstokerij gedreven. Ik weet niet of u van een jongere generatie bent die zoals veel jongelui hun wenkbrauwen optrekken bij het woord "waterstokerij" maar vroeger bracht de waterstoker op maandag (wasdag) houten vaatjes heet water rond bij de huisvrouwen.Van lieverlee werden er handoekjes, vaatdoekjes etc verkocht en zo ontstond dan later het Manufacturenmagazijn. In augustus 1926 verhuisde het gezin naar de Nassaulaan.

Toen mijn opa en opoe van Beukelen uit de winkel in de Simonstraat vertrokken zijn zij gaan wonen in een hofje voor ouden van dagen dat "Avondrust" heette. Ik ben er als kleuter wel eens geweest, dat kan ik mij nog herinneren maar ik weet niet waar dat toen stond. Als u daar nog gegevens van hebt, foto of zo, dan houd ik mij aanbevolen! In 1934 moest ons gezin de winkel verlaten. Mijn vader had zijn eigen faillisement aangevraagd om te voorkomen dat slechts n schuldeiser werd betaald. Bij de inventarisatie bleek er echter meer baten dan schulden te zijn maar omdat mijn vader zijn eigen faillisement had aangevraagd werd het faillisement toch uitgesproken. Het gezin verhuisde toen naar de Nieuwe Langedijk 20 waar hij manufacturen "vanuit huis" verkocht, wat destijds veel voorkwam, en via colporatage. Later is het gezin verhuisd naar de Paxlaan en weer naar de Bossestraat. Van 1936 tot 1940 woonden wij in de Ruivenstraat 4, dus buiten Delft. Aldaar beginnen mijn eerste herinneringen. In november 1940 zijn wij verhuisd naar Den Haag omdat mijn broer een baan kreeg bij het Gemeente Archief aldaar. Een gemeenteambtenaar moest in Den Haag wonen, vandaar. Na mijn trouwen heb ik Den Haag verlaten voor Waddinxveen maar de laatse twintig jaar woon ik in Rotterdam. Ik hoop dat u iets hebt aan het bovenstaande verhaal en aan de foto's. Mocht ik nog iets vinden waarvan ik denk dat het van waarde is dan laat ik u het weten.Nassaulaan 1    Nassaulaan 2    Simonstraat 1
Nassaulaan 50            Nassalaan  40-50        Simonstraat 49

Met vriendelijke groet, Jaap Kunz

Nou Jaap, natuurlijk heb ik en de andere belangstellenden iets aan jouw prachtverhaal. Helaas weet ik niets van het hofje voor ouden van dagen "Avondrust". Andere lezers kunnen echter wellicht wel informatie geven.
De foto's ga ik plaatsen onde WIJK - WINKELS. Wat was dat stuk Nassaulaan toen nog leuk!

Bedankt!


3: 25 februari 2013

Hallo Martin,

Ik las vanmorgen je advertentie in het AD en ik ben gelijk in mijn fotoalbum gaan kijken.
En ja hoor, ik heb op hetzelfde kleuterschooltje gezeten. Ikzelf woonde niet in de Wippolder maar mijn grootouders wel. Die woonden in de Colignystraat en ik op het Asvest. Ik ben van februari 1947 en heb dus in hetzelfde klasje gezeten.Achterop de foto heeft mijn moeder toendertijd alle namen geschreven,dus ik geef ze aan je door.
Ik begin met de achterste rij: 
Juff.v.d.Wal-K.v.Seuren-T.Boekee-M.v.Leeuwen-C.Kronshorst-J.Eikelhoff-A.Klingers-v.d.Horst-Kogter-L.Eckhard.

2e rij van boven:
C.Wittenberg-E.v.d.Berg-A.vermeulen-G.hfman-S.Wijnmalen-I.nederhof-J.v.Baarle--juff.Dijkstra

3e rij :
G.v.Oosten-J.Breugel-E.Smidt-B.Jager-R.v.Berg-K.v.Swieten-A.Proper-T.Bos-Henny Huisman [dat ben ik ] H.Korpel-B.Visser-J.Schreuder.

4e rij ;
A.Boer-M.Arlman-M.Bonthuis-N.Kruiff-R.Broekhuizen-A.Bolder-F.Ploeger-I.Viskoop.

Of de namen allemaal goed geschreven zijn weet ik niet want de achterkant van de foto was wat vergeeld. Het was in Juli 1953.
Hopenlijk heb je wat aan deze informatie,ik vond het erg leuk om nog wat lezen over het oude buurtje. Veel succes verder met je verhaal.
Groetjes,
Henny Spee-Huisman

Henny,

Hartstikke leuk dat je mailt! Geweldig al die namen die weer gaan leven. Onbegrijpelijk dat ik de naam van juffrouw Dijkstra niet meer present had! Ik ga snel weer naar de foto kijken en zien of er weer nieuwe herinneringen boven komen nu ik de achternamen weet. Ik zal de voornamen die ik me herinner plaatsen bij de foto op de pagina SCHOLEN - ONDERWIJS
Hartstikke bedankt!


De tweede reactie - 25 februari 2013

Hallo Martin,

Ik zelf heb ook mijn jonge jaren op de Kloosterkade gewoond en wel op nr. 109 maar als je eens op hyves kijkt naar Kloosterkade kan je veel info terug vinden. Ik weet dat op de Kloosterkade voordat  de patatzaak van Bart Berghuis daar zat er een visboer in die winkel gehuisvest was. Ik moest daar altijd vissenkoppen halen voor de poes. In de zijstraat van de Kloosterkade (Prof.Kraussatraat) zat een petroleumwinkeltje en daar was een blind mannetje die borstels maakte (Wim van zon). We kochten daar kauwgomballen van een cent. Die kregen we van opa Bout als hij een lekke band had met zijn fiets en wij spijkers moesten zoeken.


Joke Gijse van der Stelt

Joke hartstikke leuk dat je mailt. Bedankt!

Vrienden van mij heetten ook van der Stelt. Teun en Jan? Zijn dat broers? Die woonden denk ik op 236 of 238?? Ik kom nog wel eens een zus van hen tegen in de omgeving van de Kloosterkade! Haar naam weet even ik niet meer. Familie? De familie Bout ken ik ook. De oudste -Jan?- kom ik nog wel eens tegen in de stad. De andere jongens heetten Baasie en Bertus? De langste was getrouwd met Rina v/d Herik van de Emmalaan volgens mij!
Kloosterkade 109 was dat in de buurt van Kees van Zuylen, de familie Beck en de familie Lander? Of de familie van Oeveren met Bram en ??? Hoe heette de gitaarleraar daar op het rijtje, weet je dat?De eerste reactie - 13 januari 2013

Dat verhaal over het nagelknippen -
Zie Gezinsleven -  raakte bij mij ook een gevoelige snaar. Het begon altijd heel lief met knijp-me-is en knip-me-is die zaten in een bootje, knijp-me-is die viel er uit, wie bleef er toen nog over? Lachen natuurlijk maar ik was het na n nagel zat en werkte dan niet meer mee. Er volgde dan een worsteling waarbij ma me in de houtgreep nam en begon te knippen. Heel hardhandig ging dat. Janken natuurlijk!

Ed van Leeuwen - Broer van "De Witte"

Ed bedankt! Ik had het nooit meer geweten maar het klopt als een bus! Ofwel: Was het niet omgekeerd? Knip me is en Knijp me is die....Knijp me is die viel er uit. Wie....?
We waren dus broeders in de strijd . Toen al! De bibliothecaris heeft het verhaal inmiddels wel weer gevonden!. Denk er over na mijn zorgpremie naar beneden te schroeven!